Last Updated:  

Aprivate tour / trip through Bali is the most efficient way to explore Bali. Whether you are travelling solo or in a group – this can be a pretty cost effective way to get around for a day. Most drivers are willing to organize a private tour for you. We recommend some itineraries below. Costs vary quite a bit so you can use our guide below to get around.

So How Much Should You Pay for a Private Full / Half Day Tour around Bali?
(2020 Update)

Destination
How Much Should You Pay
Notes

Ubud (Center) Tour
Half Day Tour (5h) 350K (~$24USD)
Full Day Tour (8h) 500K (~$35USD)
Full Day Tour (10h) 600K (~$42USD)

Ubud (Center) + Surrounding Areas Tour
Half Day Tour (5h) 350K (~$24USD)
Full Day Tour (8h) 500K (~$35USD)
Full Day Tour (10h) 600K (~$42USD)

South Bali Tour
(Nusa Dua, Seminyak, Kuta, Jimbaran, Uluwatu)
Half Day Tour (5h) 350K (~$24USD)
Full Day Tour (8h) 500K (~$35USD)
Full Day Tour (10h) 600K (~$42USD)

Central Bali Tour
(Tanah Lot, Bedugul, Twinlake)
Full Day Tour (8h) 550K (~$38USD)
Full Day Tour (10h) 650K (~$45USD)

North Bali Tour
(Bedugul, Lovina, Singaraja, Munduk, North Bali Waterfalls)
Full Day Tour (8h) 600K (~$42USD)
Full Day Tour (10h) 750K (~$52USD)

East Bali Tour
(Karangasem)
Full Day Tour (8h) 650K (~$45USD)
Full Day Tour (10h) 750K (~$52USD)

West Bali Tour
Full Day Tour (8h) 650K (~$45USD)
Full Day Tour (10h) 750K (~$52USD)

Custom Multiple Area Tour
(Anywhere Crossing North / South / West / East)
Half Day Tour (5h) 550K (~$38USD)
Full Day Tour (8h) 700K (~$49USD)
Full Day Tour (10h) 800K (~$56USD)


Our Recommendations for Bali Day Trips / Tour Itineraries


BEST OF UBUD (10 HOURS)

OUR PICK / RECOMMENDATION

ITINERARY

    07:30 – 08:30  Leave Accomodation to Ubud
    08:30 – 09:30  Sacred Monkey Forest Sanctuary (1h)
    09:30 – 10:00  –Driving– (15min)
    10:00 – 11:45  Alhoa Ubud Swing (1h 45m)
    11:45 – 12:00  –Driving– (15min)
    12:00 – 13:00  Lunch at Balinese Home Cooking
    13:00 – 13:00  –Driving– (10min)
    13:00 – 15:00  Intuitive Heart Massage (90m) and Flower Bath (30m) at Karsa Spa (2h) **Book This > 1 Month in Advance (Whatsapp Message or Whatsapp Call Karsa Spa @ +62 821-4557-7203)**
    15:00 – 15:00  –Driving– (15min)
    15:00 – 16:00  Tegalalang Rice Terraces (2h)
    17:00 – 18:00  Ubud Art Village (1h) and Ubud Royal Palace (1h)
    18:00 – 19:00  Return Hotel

OPTIONAL STOPS:

    Alhoa Ubud Swing (1.5 – 2h)
    Tegalalang Rice Terraces (2h)
    Ubud Art Village (2h)
    Ubud Royal Palace (1h)
    Batuan Temple (1h)
    Tegenungan Waterfall (1h)
    Goa Gajah (Elephant Cave) (1h)
    Tirta Empul Temple & Holy Springs (1-2h)
    Pura Taman Saraswati Temple (1h)
    Lunch @ Balinese Home Cooking Ubud Bali (1h)
    Lunch @ Sun Sun Warung Ubud Bali (1h)
    Goa Gajah (Elephant Cave)(1h)
    Kopi Luwak at Pulina Coffee Plantation(1h)
    Celuk Silver Jewelry Shop(1h)
    Tohpati Batik Village (1h)
    Mas Village Wood Carving Center (1h)
    Art Painting Village (1h)
    Gunung Kawi Royal Monument (1h)
    (Recommend Time to For Each Stop)

Price: Negotiate a Full Day Tour (10h) price of approximately 600K (~$42USD)
+50-100K (~$3–7USD ) Tip based on service, reliability, honesty.
Duration: 10 hours


BEST OF CENTRAL AND NEAR NORTH BALI

OUR PICK / RECOMMENDATION

ITINERARY

    07:00 – 07:00  Leave Accommodation
    07:30 – 08:30  Brunch at Crate Cafe (Canggu) AKA Lifescrate
    08:30 – 09:30  –Driving–
    09:30 – 11:30  Explore Secret Wanderasm Rice Fields *NAME HIDDEN* (2h)
    11:30 – 12:00  –Driving– (30m)
    12:00 – 13:00  Lunch at Di Uma Pacung Restaurant
    13:00 – 13:30  –Driving– (30m)
    13:30 – 14:30  Ulun Danu Beratan Temple (1h)
    14:30 – 14:30  –Driving– (10m)
    14:30 – 16:00  Bali Handara Golf Gate (1.5h)
    16:00 – 16:00  –Driving– (15m)
    16:00 – 17:30  ;Hidden Hills Wanagiri Swing (1.5h)
    17:30 – 19:00  –Driving– (1h 30m) Return Hotel
    20:00 – 21:00  Massage @ Spa of Your Choice

OPTIONAL STOPS:

Price:  Negotiate a Full Day Tour (10h) price of approximately 600K (~$42USD)
+50-100K (~$3–7USD ) Tip based on service, reliability, honesty.
Duration:  10 hours